Ghid de cumparare remorca auto

Pentru inceput, sa stabilim impreuna la ce vei folosi in majoritatea timpului remorca. Sigur, nu o vei folosi numai la un singur lucru, dar e bine de stiut daca 90% din timp vei duce marfa care trebuie sa fie ferita de ploaie, ai nevoie de prelata. Insa daca vei transporta autoturisme, vei avea nevoie de o platforma auto.
Dupa ce ai stabilit scopul, alege remorca potrivita dupa tip.
Tipurile de remorci sunt urmatoarele:
  • remorca cu oblon
  • platforma
  • remorca transport atv, utv, motociclete si utilaje
  • remorca publicitara
  • remorca carosata
  • remorca cai si animale
  • remorca peridoc
  • trailer auto
Acuma ca stii ce tip de remorca sa alegi, trebuie sa stabilesti tonajul acesteia. Tonajul remorcilor poate fi cuprins intre 400 kg si 3500 kg. In functie de tonaj, s-ar putea sa ai nevoie de permis special pentru tractare.
In cazul in care vrei sa transporti autovehicule mici, vei avea nevoie de un trailer auto de 2000kg, cu sarcina utila aproximativa de 1500kg. In cazul in care vrei sa transporti autoutilitare, vei avea nevoie de o remorca de dimensiuni mari si tonaj 3500kg.
Daca transporti materiale de constructie pe langa casa, s-ar putea sa fie suficienta o remorca de 750kg.
In functie de tonajul ales, va trebui sa te gandesti daca ai nevoie de remorca cu sistem de franare sau fara. Remorcile mai mici de 750kg in general nu sunt echipate cu sistem de franare, iar remorcile mai mari de 750kg sunt echipate cu sistem de franare.
Remorcile difera si din punct de vedere al rotilor. Acestea pot fi mono ax, dublu ax (tandem) sau cu trei axe. Numarul axelor ajuta la stabilitate.
Remorca cu oblone este pentru uz general. Aceasta se poate folosi la multe tipuri de activitati, fiind universala. Se poate echipa cu mai multe randuri de obloane, cu grilaj sau cu structura si prelata. Foarte des folosite in constructii, transport marfa sau bagaje.
Platforma este utilizata la transport atv, utv, utilaje agricole, motociclete si in diverse proiecte. Avantajul platformelor este ca nu au margini sau obloane, facand manipularea marfii foarte usoara din toate partile. Acestea pot fi cu roti laterale sau cu roti dedesupt. Pentru proiectele apicole unde se doreste scoaterea platformei de sub rastelul apicol, se recomanda cu roti dedesupt. Insa, pentru stabilitate mai buna se recomanda cu roti laterale.
Platformele pot fi de mai multe tipuri:
Remorca transport atv, utv, motociclete si utilaje este pentru utilizare specifica. Acestea fiind folosite specific pentru utilajul tau, fie ca e vorba de atv, utv, motocicleta, utilaje agricole, utilaje constructii, utilaje sortare sau concasare, utilaje manipulare ridicare. Aceste remorci pot fi cu obloane sau tip platforma, principalul scop fiind sa usureze utilizarea si transportarea utilajului.
Remorca publicitara este destinata pentru expunerea in strada a reclamei firmei tale sau a proiectului tau. Avantajul acesteia este flexibilitatea pe care ti-o ofera. Se poate muta oriunde, sau chiar se poate circula cu aceasta pentru expunere mai mare. Scapi si de taxele de proiect si constructie a panourilor publicitare fixe.
Remorca carosata este potrivita pentru a transporta bunuri mai scumpe, deoarece se pot incuia. Structura este fixata pe sasiu și prin urmare, asigura stabilitatea si integritatea remorcii. Diferenta fata de structura si prelata este ca remorca carosata nu are infiltratii de apa.
Remorca cai si animale este potrivita pentru transportul animalelor vii: cai, vaci, capre, oi, porci etc. Aceste remorci sunt special adaptate pentru un transport confortabil, avand posibilitatea sa se transporte chiar grupaje de animale diferite.
Remorca peridoc este potrivita pentru transportul jetski-urilor sau a barcilor. Ele sunt construite astfel incat incarcarea barcii sa fie usoara si sunt rezistente la conditii grele de folosire, fiind scufundate in apa.
La alegerea remorcii peridoc trebuie luat in calcul greutatea si dimensiunile barcii care urmeaza sa fie transportata.
Trailerul auto este destinat transportului de vehicule sau utilaje agricole, combine sau discuri. Acestea sunt echipate de obicei cu rampe de urcare, chingi de ancorare si troliu de tractare pentru a usura transportul vehiculelor.
Pentru alegerea corecta, trebuie luat in calcul tonajul, dimensiunile si unghiul de urcare a vehiculelor viitoare.
De ce sa ne alegi pe noi?
Punem accent pe calitatea remorcilor, de aceea am ales sa colaboram cu TrailerEurope . Producatorul maghiar de remorci foloseste piese de calitate, acestia echipand remorcilor cu piese nemtesti Knott.
A fost de folos acest ghid de cumparare remorca auto?
Daca nu, ia legatura cu noi si te ajutam cu drag.

Contacteaza-ne pentru mai multe detalii

    Main Menu